perjantai 9. joulukuuta 2016

Tulimieltä rinnakkaismaailmoissa

Gillian Philip: Tulimieli. Suomentanut Jussi Hirvi. Alligaattori 2014.


Seth ja Conal ovat veljeksiä. Heillä on sama isä, mutta eri äiti. Lilith ei paljon Sethistä perusta. Isänsä linnoituksessa Seth saa pärjätä omillaan. Vähitellen hän saa ystäviä ja kunnioitusta ja oppii hillitsemään sudenpennunkaltaista raivoaan ja vihaansa. Eiliä hän rakastaa, Orach ja Sionnach ovat hänen ystäviään, mutta Conal on hänen päällikkönsä. 

Sithe-kansan ja täyskuolevaisten maailman välissä on huntu, joka estää ihmisiä näkemästä ja tunnistamasta sithe-kansaa. Sithet elävät vuosisatoja, ovat tasa-arvoisia niin rakkaudessa kuin taistelussa. Ne ovat väkivaltaisia ja käyttävät miekkaa herkästi. Conal joutuu karkoitetuksi täyskuolevaisten maailmaan röyhkeytensä vuoksi. Karkoitukseen lähtee mytös Seth - hän ei eroa veljestään.


Tulimieli aloittaa fantasiasarjan, jonka rinnakkaismaailmat sijoittuvat 1500-luvun Skotlantiin ja noitavainojen maailmaan. Tulimielen fantasiakuvasto tuo mieleen Philipp Pullmanin hienon Kultainen kompassi -sarjan. Siinä enkeleiden maailma on myös yksi rinnakkaismaailmoista.


Tulimielessä tuliset tunteet kantavat juonta - viha ja rakkaus syntyvät ja kuohuvat vahvoina sithe-maailmassa. Perhesuhteet ovat vahvoja, niin kylmyydessä kuin kuumuudessa. 


Sarjan toinen osa Verikivi on ilmestynyt suomeksi. Englanniksi sarjasta on ilmestynyt tähän mennessä neljä osaa.

www.gillianphilip.com

Rajulukupusu - Fantaasian kartta.


PL 09122016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti